Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Starterslening.com

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Financiele injectie betekent redding voor Limburgse schuifdakenproducent Inalfa Roof Systems


Van de

Oostrum – In september 2019 heeft het Chinese staatsbedrijf en eigenaar BHAP een bedrijfsfinanciering van 300 miljoen euro verschaft aan het Limburgse Inalfa Roof Systems. Daarbovenop hebben nationale en internationale banken gezamenlijk nog eens 300 miljoen euro uitgeleend aan Inalfa. Deze financiële injectie was nodig om de producent van schuifdaken voor merkauto's van faillissement te redden.

In de periode 2010 tot en met 2016 boekte Inalfa Roof Systems zwarte cijfers: winst. Maar de jaren daarna, 2017 tot en met 2019, veranderde dat in rode cijfers: verliezen van meer dan 100 miljoen euro. De MKB-onderneming met wereldwijd 6100 medewerkers, waarvan zo'n 600 in Venray, groeide veel te snel en ongecontroleerd. Er werden te veel nieuwe orders binnengehaald waarvan de winstmarges te laag waren. De 2 na grootste producent van schuifdaken voor merkauto's is nu ternauwernood ontkomen aan een faillissement.

BMW, Daimler, Volkswagen

De totale nieuwe financiering van 600 miljoen euro wordt wel verstrekt onder strikte herstructurerings­voorwaarden voor het bedrijf. Inalfa onderhandelt met de grote autoproducenten om de te lage tarieven op te schroeven, zodat de winstgevendheid op de schuifdaken toeneemt. Indirect moeten zij wel mee, want als Inalfa als 2 na grootste partij ter wereld wegvalt, dan zou de de huidige marktleider Webasto het volledig voor het zeggen hebben qua prijsstelling.

Ontslagen

Er gaat flink bezuinigd worden op reiskosten, er is een bonus­stop voor personeel en management, en standaardisatie van werkprocessen moet meer efficiëntie opleveren ofwel kostenbesparing. Helaas verdwijnen er in Venray wel 85 banen.

De verliezen op voor te lage prijs verkochte orders zijn aanzienlijk, in de tientallen miljoenen euro's, maar volgens de CEO gelukkig wel al grotendeels weggewerkt. Nu dient zich het volgende probleem aan: de economische gevolgen van het Corona-virus legt de productie in enkele fabrieken compleet stil.

Sleutelwoorden:
ondernemerskrediet, bedrijfskrediet, banklening, investering, bankroet, inalfa roof systems, provincie limburg, venray, marktaandeel, groei, winstmarges, handelsconflict, starterskrediet, coronavirus, covid-19, polen, jorg buchheim, webasto, duitsland
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.620× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.