Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Starterslening.com

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Maximaal leenbedrag crowdfundingplatforms eind 2021 omhoog naar 5 miljoen euro


Van de

Amsterdam – Het Europees Parlement (EP) heeft op 5 oktober 2020 een nieuwe crowdfunding­wet met verruimde mogelijkheden aangenomen. Nederlandse ondernemers kunnen onder deze nieuwe wet per eind 2021 tot twee keer zoveel geld ophalen via crowdfunding­platforms dan de huidige limiet in 2020 van €2,5 miljoen. Ook kunnen investeerders uit andere Europese lidstaten gemakkelijker inleggen, omdat crowdfunders met vergunning in alle Europese lidstaten actief kunnen worden. Dit blijkt uit de officiële perscommunicatie van het Europees parlement.

Vanuit Nederland is de VVD'er Caroline Nagtegaal lid van het Europees parlement. Zij is voorvechter van deze nieuwe, verruimende wet. "Het wordt voor ondernemers makkelijker om geld op te halen," zegt Nagtegaal, "Nu de crowdfunders over de grens mogen werken, hoop ik dat hun aantal stijgt, de concurrentie en innovatie toenemen en voor ondernemers de kosten dalen."

Risico verlagen voor investeerders

De wet stelt aanvullende eisen voor crowdfunding­platforms. Zo moeten de risico's die investeerders hebben bij het uitlenen van geld aan ondernemers verlaagd worden. Denk hierbij aan het hebben van een degelijke en veilige IT-structuur, als ook een goede governance over de processen en portefeuille. Crowdfunding­platforms dienen ook een kapitaal­buffer aan te gaan houden om een kwart van de jaarlijkse kosten op te kunnen vangen.

Geldstromen onder controle

Een aantal crowdfunding­platforms beheert momenteel zelf (of via een losse stichting) de geldstromen van investeerders. Dat mag niet meer onder de nieuwe wet. Zij dienen alle betalingen over te laten aan een officiële betalings­instelling. Die instellingen kunnen dan nog beter toezicht houden op het voorkomen en signaleren van fraude en witwassen.

Gemakkelijk geld ophalen uit heel Europa

De nieuwe vergunning voor crowdfunding­platforms bij de AFM maakt het mogelijk voor de platforms om in heel Europa actief te worden. Concreet betekent dit voor de bedrijven die geld zoeken, dat meer investeerders kunnen beleggen in hun financierings­project. Namelijk investeerders uit heel Europa krijgen toegang zo tot de investerings­pitch.

De crowdfunding­platforms dienen hun ontheffing voor vergunning wel eerst om te zetten naar een echte vergunning. Er wordt ongeveer een jaar uitgetrokken om de omzetting van het bedrijfs­proces op orde te krijgen.

Sleutelwoorden:
crowdfunding, europa, investeerders, europees parlement, wet, maximaal bedrag, vergunning, starterskrediet, vvd, caroline nagtegaal, betalingsinstellingen, afm, it, governance
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.620× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.