Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Starterslening.com

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Stormloop op bedrijfsobligaties vanwege gratis geld lenen


Van de

Den Haag – Een bijzonder fenomeen ontstaat nu de rentes op bedrijfsobligaties voor meer dan de helft van de looptijden negatief zijn geworden. Bedrijven lenen nu gratis geld door uitgifte van obligaties met een negatieve rente. Beleggers en bankiers draaien overuren, nu de voorwaarden voor zakelijk geld lenen extreem gunstig zijn geworden.

Normaal is het zo dat bedrijven een (positieve) rente betalen over geld dat zij lenen van beleggers en investeerders. Maar nu de rentetarieven voor Europese bedrijfsobligaties voor meer dan de helft van de aangeboden looptijden onder de 0% is gekomen, kost geld lenen niet langer rente. In plaats daarvan levert geld lenen geld op, zoals bij een spaarrekening.

Ondanks de negatieve rente (de beleggers en investeerders leggen dus in principe geld bij) stijgt de uitgifte van deze bedrijfsobligaties. Zo heeft Siemens op dinsdag € 1 miljard geleend voor -0,315%. Administratief hoeven de ingestapte beleggers geen rente over te maken aan Siemens, maar krijgen zij minder geld terug dan dat zij hebben uitgeleend aan Siemens. Namelijk het uitgeleende bedrag minus de totale rente.

Internationaal fenomeen

Naast bedrijven in Europa zijn er ook bedrijven in Amerika die obligaties uitgeven met negatieve rente. De vraag is ondanks het financiële nadeel voor de belegger toch nog steeds 4× meer dan het aanbod. Ook overheden zoals Nederland en Duitsland lenen inmiddels geld tegen een negatieve kredietrente.

Economische onzekerheid maakt lenen aantrekkelijk

Onzekerheden in de zakelijke wereld, zoals handelsoorlogen, politieke instabiliteit en een Brexit maken het voor bedrijven een erg interessante kans om juist nu geld op te halen. Voor beleggers betekent onzekerheid juist dat ze op zoek willen naar extra rendament. Desondanks weten de grote bedrijven en overheden de belegggers voldoende te lokken voor hun bedrijfsobligaties met negatieve rente.

Vermogensbeheerders geven aan dat de rente op bedrijfsobligaties de komende tijd nog wel verder kunnen dalen.

Sleutelwoorden:
starterskrediet, bedrijfskrediet, negatieve rente, gratis geld lenen, bedrijfsobligaties, geen kosten, bankiers, beleggers
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.598× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.