Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Starterslening.com

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

'Nederland moeilijkste financieringsland voor MKB-bedrijven'


Van de

's-Hertogenbosch – Kredietverzekeraar Euler Hermes (onderdeel van Allianz) heeft in het vandaag verschenen onderzoeksrapport becijferd dat Nederlandse ondernemingen in het klein- en middenbedrijf segment het moeilijkst aan een bedrijfsfinanciering komen. Er is een tekort van 22 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP), aldus Johan Geeroms, Hoofd Risk Underwriting Euler Hermes Nederland.

Uit het rapport blijkt dat de financieringskloof voor het Europese MKB in de periode 2015 - 2018 met 3 procent is gedaald naar 3 procent van het BBP. Daarmee blijft er nog 400 miljard euro aan onvoldane bedrijfskrediet behoefte, waarbij in Nederland de financieringskloof het grootst is.

De Belgen en Fransen hebben een kloof te overbruggen van 14 respectievelijk 9 procent.

Financieringskloof

De financieringskloof is het verschil tussen de vraag en het aanbod van bedrijfsleningen. Het grote gat qua volume (euro's) betekent dat veel bedrijven een afwijzing krijgen voor hun ondernemerskrediet­aanvraag.

Veel vreemd vermogen financieringen

Nederlandse bedrijven financieren vanwege fiscale voordelen - eerder dan Duitse ondernemingen - met vreemd dan met eigen vermogen. Hoewel het meer dan gemiddeld goed gaat met de Nederlandse economie, zijn de banken - die 90% van de kredietverstrekking in handen hebben - nog steeds terughoudend met het verstrekken van bedrijfsfinancieringen.

Alternatieve financieringen

In omliggende landen is er meer concurrentie op het gebied van bedrijfsfinancieringen. Zo zijn er meer banken in Duitsland dan in Nederland. En de alternatieve financieringsmogelijkheden zijn talloos in het buitenland. Ondernemers die aan een zakelijke leningen willen komen, doen er daarom goed aan om verder te kijken dan hun eigen huisbank.

Sleutelwoorden:
nederland, mkb, starterskrediet, europa, financieringskloof, kredietverzekering, banken, bedrijfsleningen, duitsland, belgie, frankrijk, vreemd vermogen
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.620× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.