Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Starterslening.com

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Zakelijke lening speciaal voor galeriehouders


Van de

Amsterdam – Vanaf 22 mei 2018 kunnen galeriehouders, die duurzaam willen investeren de verdere bedrijfsmatige groei van hun galerie, in aanmerking komen voor de GalerieLening. Deze nieuwe speciale financierings­faciliteit van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) moet galerie ondernemers helpen die bij de bank meestal niet kunnen lenen.

Galerie houders kunnen eigenlijk niet terecht bij de bank voor een bedrijfs­financiering. Dat komt omdat de benodigde bedragen te laag zijn, en omdat de bank een galerie te risicovol vindt om te financieren. Banken zijn ook onvoldoende bekend met deze sector en zien ook de verdienmogelijkheden niet.

Om het financierings­probleem voor ambitieuze galeriehouders op te lossen introduceert de NGA per 22 mei 2018 de zogenaamde GalerieLening. Dit is een lening van maximaal €40.000,- speciaal voor galeriehouders die beroeps- of bedrijfs­matig willen investeren in hun galerie. De rente is zeer laag (momenteel 3%) en de voorwaarden zijn gunstig.

Succesvol experiment

De GalerieLening is ontstaan uit eerdere, kleinere experimenten met geld uitlenen aan cultuur­instellingen. Dat was in 2013 begonnen met een totaal uitstaand leensaldo van €100.000,-. In 2017 stond de teller al op ongeveer 1 miljoen euro. Omdat een zakelijke lening geen subsidie is, gingen cultuur­ondernemers ook anders naar hun bedrijf kijken en namen zij meer verantwoordelijkheid.

Garantstelling en risico's

De NGA staat voor €200.000,- (deels) garant voor de verstrekte GalerieLeningen. Hiermee ontstaat een soort kredietunie-achtig financierings­collectief: indirect hebben de leden van de NGA dit geld immers bij elkaar gekregen. In totaal kan er voor 3 miljoen euro aan GalerieLeningen verstrekt worden. Dat is de hoogte van de kas van het Fonds Cultuur+Financiering, die de regeling uitvoert. Roelof Balk van Fonds Cultuur+Financiering verwacht dat minder dan 2% van de leningen niet terugbetaald zal worden. Deze onbetaalde leningen zullen dan aanspraak doen op het garantie­bedrag.

Sleutelwoorden:
galerielening, cultuurlening, galeriehouders, nederlandse galerie associatie, nga, starterskrediet, ondernemerskrediet, borgstellingskrediet, kredietunie, collectief, lage rente, bedrijfsfinanciering, fonds, lancering, garantstelling, borg, kunstsector
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.598× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.