Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Starterslening.com

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Rekenkamer kritisch over BBZ-regeling Woerden


Van de

Woerden – De rekenkamercommissie heeft de uitvoering van het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ) in de gemeente Woerden nagelopen. Uit het onderzoek blijkt dat de starterskredieten en financiële aanvullingen op het ondernemersinkomen op de juiste wijze zijn verstrekt, maar er geen eenduidige uitvoering van het beleid is vastgelegd.

Zelfstandig ondernemers uit de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk, die in financieel zwaar weer verkeren, kunnen mogelijk aanspraak maken op een gemeentelijk starterskrediet of inkomensaanvulling. Dit uitkeringsrecht is geregeld in de wet Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (BBZ). Sinds 2016 wordt de uitvoering van de gemeentelijke BBZ-regeling gedaan door Ferm Werk.

Onduidelijkheid over werkwijze genomen besluit

Het blijkt echter dat de uitvoering van de procedures nog te wensen over laat. Hoewel er wel degelijk starterskredieten zijn verstrekt en inkomensaanvullingen in de vorm van uitkeringen, is er mogelijk geen consequent beslissingsbeleid gevolgd. Door onzekerheden in de bedrijfssituatie van de ondernemer in nood tijdens zijn beroep op de bijstandsuitkering, kan de hoogte van de uitkering niet goed vooraf berekend worden. Ook is er geen eenduidige lijn uitgezet om te bepalen hoe goed of slechts de toekomstperspectieven van de onderneming nog zijn.

Het rapport dat de commissie heeft geschreven wordt op 7 april 2016 besproken in de gemeenteraad van Woerden.

Sleutelwoorden:
gemeente woerden, bbz-regeling, bijstandsuitkering, besluit bijstandsverlening zelfstandigen, starterskrediet, inkomensaanvulling, montfoort, oudewater, bodegraven-reeuwijk, rekenkamercommissie, rapport, 2016
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.620× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.