Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Starterslening.com

Starterskrediet® : "Geld voor startende ondernemers"

Weer meer startende ondernemers in 2015


Van de

Woerden – Het aantal startende ondernemers dat een bedrijf begon in 2015 was 4% hoger dan in 2014. De meeste groei kwam uit de provincies Groningen, Friesland, Flevoland, Limburg en Zeeland. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat de Kamer van Koophandel (KvK) vandaag publiceerde. Wel levert het MKB ten opzichte van de ZZP'er en de parttime ondernemer in.

Bedrijven

Van de 1.777.183 bedrijven in Nederland betreft 24% parttimers die hun onderneming combineren met bijvoorbeeld ander werk. De helft (52%) betreft ZZP'ers met 1 FTE, en wederom 24% MKB-ondernemingen. Slechts 1.437 - dat is minder dan 0,1% - bedrijven vertegenwoordigen het grootbedrijf vanaf 250 FTE.

De meeste ZZP'ers zijn verhoudingsgewijs te vinden in de bouwsector, de meeste parttimers in de branche van financiële instellingen en de horeca wordt goed vertegenwoordigd door MKB-ondernemingen. Opmerkelijk is dat er in 2015 relatief meer parttimers zijn gestart in de energie, water en milieu bedrijfstak.

Ondernemers

Startende ondernemers - man en vrouw - beginnen gemiddeld rond hun 37e aan een eigen bedrijf, tegenover 45 jaar als gemiddelde voor bestaande ondernemers. Uiteraard zijn er verschillen te zien in de soorten bedrijven die mannen respectievelijk vrouwen starten. Interessant is dat er zo'n 27 duizend ondernemers zijn gestart die in het buitenland zijn geboren. Met name Irak en Syrië 'levert' de Nederlandse economie veel nieuwe ondernemers.

Financieringen

Het jaarrapport vertelt niets over bedrijfsfinancieringen. Maar bij het verstrekken van zakelijk ondernemerskrediet kijkt de financier vaak naar de risico's. De grootste overlevingskans (en daarmee de kleinste kans op wanbetaling) meet de kamer in de sectoren financiële instellingen, gezondheid en cultuur/sport/recreatie. In het MKB topt de land- en tuinbouw sector met maar liefst 86% overlevingskans na 5 jaar.

Sleutelwoorden:
kamer van koophandel, jaaroverzicht, 2015, bedrijf beginnen, mannen, vrouwen, horeca, milieu, zorg, zzp, mkb, bedrijfsfinanciering, starterskrediet, fulltime, parttime, buitenlandse ondernemers, overlevingskans, regionale verschillen
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
6.854× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Starterskrediet®

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoStarterskrediet® maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.